20120424

Astrid, Svensson och lite folkhälsa

Sitter på folkhälsostämma och kan konstatera att vi  kan se de nya sedlarna och då är det lite nyfiket man vill se de nya nyllet på Selman som inte längre ska vara en Selma utan en Astrid. 

           Vimmerby är glada att Astrid Lindgren kommer pryda en sedel men vad kommer det konkret innebära för Vimmerby? Kommer det göra skillnad vad som sitter för nynna på en sedel som man trycker ner i plånboken och sedan kastar över till kassörskan.  Men med att alla ungar kommer springa omkring med en tjuga i fickan, bilden på Astrid Lindgren tillsammans med Pippi Långstrump. För minnet av Astrid är detta otroligt viktigt och dagligen kommer samtal kring Astrid Lindgren hålla minnet vid liv och ge berättelsena till nya generationer. Det betyder att flera kommer ta vägen över Vimmerby för att se var hon kom ifrån och besöka Astrid Lindgrens Värld.

            Kan inte låta bli att tipsa om Svensson Svensson eller var det Persson Persson oavsett vem så var de från Vivalla. En röd oas om man ska förstå befolkningen rätt... Med det i åtanke så var draget från Fredrik Reinfeldt genialt eller? För det är väll han som bestämt att det ska vara Kent Persson. så lätt det i alla fall på presskonferensen.

           Noterar att var tid har sin ohälsa och frågan är om gamla lösningar kan bygga bort den nuvarande och kommande? "Dagens system för samhällsbyggande är utvecklat för att lösa gårdagens problem" Vill hävda att detta är gällande på mer områden än folkhälsan. Kan säga att det är generellt för det politiska sökandet som pågår i stora delar av den politiska sfären. De som inte söker är förloraren. Jag skrev för ett tag sedan att man måste söka utifrån sin ideologiska botten. Om man inte är tydlig i den delen så kommer väljarna/sympatisörerna söka sig bort. " Men sökandet är sunt i den värld som vi lever i. För det som igår var en sanning var just igår och idag är det historia likt det vi ser idag är historia imorgon. Med det så måste politiken öka sin rörlighet utan att för den delen tappa kompassen som pekar mot målet. Men likt en GPS som måste uppdateras så vi inte kör på gamla vägar när nya byggs. Sökandet måste bottna i en grundtrygghet om var och vem är. Om väljarna inte kan känna detta så infinner sig en osäkerhet som leder till passivitet. Väljarna väljer då soffan eller alternativ som inte tilltalar."

           Avslutning kan jag bara hålla med och förstå den moderatpolitikern, Mimmi von Troil, som blivit inklippt i SDUs kampanjfilm. Det är förjävligt gjort.

media: Ab, DN, DN2SvD, Exp, SVT, SVT2,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,