20120409

Tryggare Bajen segrar


Nu är den plågsamma säsongen igång med första hemmamatchen avklarad och resan mot högsta serien har börjat. Tyvärr så blev jag sittande i soffan i Vimmerby och inte stående på Söderstadion. Första matchen blev det vinst med 1-0 mot Halmstad!

        Inledningen var Halmstads men så tog Hammarby över och under en period så kändes det som om det var ett par fler Bajenspelare än Halmstaditer på planen. Men fortfarande så saknas den där vassa passningen och mottagningen. Visst så gjorde Hamamrby (Sebastian Bojassén i 21 minuten) mål och ett snyggt sådant ska gladeligen erkännas, men för lite tydliga avslut.Lite kan säkert skyllas på planen men inte allt och det just de senaste årens signum att Hammarby saknar den sista skärpan och det är en av anledningarna att man inte befinner sig i högsta serien.

         Men inramningen är det inget fel på och här kan man verkligen snacka om den tolfte spelaren som kan avgöra en match. Tyvärr så kunde inte AIK:are hålla sig i styr utan skulle slåss på den traditionella promenaden från Medborgarplatsen till sista säsongen på Söderstadion

         Åter till fotbollen och det är dock ett leende som sprider sig över mina läppar. Trots att man missar den sista passen så är det en aggressivitet som gör att man vinner boll åter och ett antal klacksparkar Fortsätter det så här så kommer det bli en mindre plågsam säsong för oss inbitna fans. Den stora risken är skadorna och redan i första minuterna blev Dahl utburen på bår med hjärnskakning. Förra säsongen blev skadorna i mångt och mycket fallet. Hammarby har helt enkelt inte tillräckligt bred trupp för att klara allt för många skador på nyckelspelare. Så vi vann matchen med 1-0 men känslan var att det kunde varit både 2 och 3-0.


          Men dagens spel ger mig faktiskt hopp. Ja, jag vet att det är farligt att ha hopp när det gäller Hammarby men det finns ett antal spelare som verkar kunna blomma under säsongen.

Media: SvD, SvD2, DN,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare ochPolitometern med en samling med politiska bloggar. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,