20120730

Inte alla svin grisar ner...

Inte alla är svin men en del grisar sig...
Inte alla är svin men en del grisar sig...
Åter så nås vi av rapporter hur statliga företag och verk inte klarar att leva som man borde, hur pengarna rinner iväg på vin och champagne.... Nog för att tillväxtverket ska stötta näringslivet men inte på att stötta svenska konferens- och kroganläggningar med flitiga besök. Men detta symboliserar något mer. Att politiken kan sluta kritisera näringslivets frikostighet med avtal och representation tills vi städat det egna bordet.

Det finns något som inte är sunt i politiken... Bland annat hur många livnär sig på politiken och tappar världen utanför. Jag vet, för jag är i riskzonen och grubblar på min framtid. Ser man på många så blir de blinda och det som börjande en lättöl till lunchen sakta glider till champagne till trerätters middagen. Vi som var på plats i Almedalen och gled mellan snittar och rosevin blev med rask takt en del av kulturen. Vi kan se hur många gångers försvaret är att vi gjorde inga fel... Men även om det finns ett formellt regelverk är det inte så att man måste följa det med representation och förmåner. Ibland så måste det moraliska regelverket uppgraderas och vara gällande.

Ser vi nu på det som sker i Tillväxtverket så finner vi att politiker sitter i styrelsen. Dels förra moderatpolitikern nuvarande landshövdingen Christer Heister och regionpolitikern Kent Johansson. Några dom borde ha slagit larm om tillståndet, men visar det sig har aktivt deltagit i det hela. Så det är dags att gå vidare och börja med den interna saneringen av hur vi hanterar skattebetalarnas pengar. Vi som förtroendevalda och även de som är anställda har ett förtroende att bära som snabbt kan raseras.

Vi vet hur politiker tagit ut sin regelverket okejiga pension, men som moraliskt sticker i ögonen på sjuka C5 arbetslösa som jagas land och rike runt. Vi ser hur dubbla boenden kostar och man till och med försöker skriva sig för att maximera bidragen. Det är tre sjukt och folket som man vill ska uppföra sig gör inte som man säger utan som man gör. Vi har en resa att göra och den måste börja nu. Pensionsfonder och tillväxtverket är inte ensamma skurkar utan bar symtom på en sjuk kultur som sakta växer sig starkare och som sakta omöjliggör att politiken krititserar det privata näringslivets beteende.

Media: DN, DN2, Ab, SvD, SVT, Sr. Bloggar: Kulturbloggen.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,