20120701

SD ger Moderaterna en hjälpande hand....


Idag så kommer en ny undersökning av väljarstödet och det ser skralt ut för Moderaterna, om de ska kunna fortsätta styra landet. Kristdemokraterna är allt mer ute och hoppet verkar för Reinfeldt allt mer stå till Sverigedemokraterna som nu trummar på med att de vill genomföra det femte jobbskatteavdraget.

         Antingen så tippar de förslaget helt på tippen från Anders Borgs sida eller så sväljer han och genomför det till höstens budgetmotion, nu när det verkar finnas parlamentariskt stöd för det. Frågan är dock om stödet finns kvar hos de övriga tre små allianspartierna?

        Men att Anders Borg och Fredrik Reinfeldt inte nu skulle lägga fram ett förslag om ett femte jobbskatteavdrag vore märkligt då det är paradnumret i deras arbetslinje. Men frågan är om de vågar ta i SD? De kommer bli tvungna att bekänna färg samtidigt som Sverigedemokraterna försöker finna sin roll och putsa den legitima ytan men ständigt så krackelerar den och det främlingsfientliga tittar fram.


Media: Ab,
Bloggat: Peter Johansson
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggarIntressantLäs även andra bloggares åsikter om ,