20120712

Zlatan: från Pizza till Grodlår

Då verkar det som det är klart.... Zlatan lämnar Italien för Frankrike och jag ställer mig frågan varför? Från en av världens bästa ligor till den Franska... Visst kan det vara spännande men frågan är om han kommer kunna vinna Champion Leagues med Paris Saint-Germain (PSG)

          Så nu flyttar landslagets lagkapten till Frankrike om man ska tro Berlusconi. Om han tvingas eller om det är en flytt som ligger i en plan är svårt att säga. Att efter denna säsong, som tillhör en av de bättre i karriären så verkar det märkligt med flytten rent sportsligt.

          När det gäller det rent privata så kan säkert Zlatan med familj göra sig hemmastadda även i Paris eller om de så blir dess förorter (De finare...). Men man kan konstatera att resan som gjorts från Rosengård till De stora städerna och klubbarna tar en sväng till. Till de fina salongerna i Paris. Måste i sammanhanget lyfta Zlatans bok om sitt liv som var riktigt bra och gav en bild av den klassresa som gjorts. Men också som jag själv kan känna den där biten att inte höra hemma dit man kommer. Att endast känna sig hemma på plan där man har kontroll och kan reglerna. För mig är det politiken som är min spelplan.

           Men rent sportsligt så är det svårt att bedöma vad som kommer hända efter flytten. Ser vi på Kim Källström så har flytten till den Franska ligan fungerat bra för honom, i alla fall om ser på landslagsspelet. Om det är upp eller ner diskuteras i media och jag har svårt att döma uppgiften. Men frågan är vilken kanal som sänder den Franska ligan så jag kan fortsätta se Zlatans trolleri på planen?

           Bilden är att politiken och ekonomin är det som styr allt mer och det sportsliga kommer i andra hand. Att Zlatan nu, enligt media, kommer lyfta 130 miljoner om året är inte klokt. Förstår Zlatan som gör vad han kan under de år han står på topp, men är det ok att det handlar om dessa nivåer. Men som avslutning så är det Berlusconi som står för utspelet. Politiker och media mannen sover aldrig och försitter inte chansen att toppa rubriker Europa över....

Media: SvD, SvD2Ab, Ab2, Ab3, DN, SVT, SVT2, GP, SR, Exp, Exp2,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,