20120829

Enskilt fall, kallat staten

Det har skrivits många meter om de så kallade enskilda fallet, fallen, för var dag som tiden går så kommer festen efter festen upp agendan. Men visst ska de festa (inom rimliga gränser) och de allvarliga ligger i hur regeringen blundar och hur de försöker förminska problematiken till enskilda händelser och personer.

Är det så att alla statliga chefer kommer få se sig om efter nytt arbete al'a lex Tillväxtverket? Eller vare det den ensamma kvinnan rekryterad från norr som var lättast att statuera exempel vid? Självfallet så var hennes fel stora men i dagens ljus så borde flera hennes väg vandra om man på festen ska dömas.

Men som jag varit inne på så måste blicken riktas högre upp. Det finns styrelser som ofta är sitsarna av regeringen för att fullfölja regeringens politik och återkoppla till ägaren, staten, genom regeringen. Men inget av det verkar vi ha sett. Revisorer som borde slagit larm till ägarna men tyst. Är det så att regeringen, som just nu de senaste 6 åren styrts av moderaterna, har använt som utnämningsmakt till annat än kompetens? Eller har de vetat om upplägget? Vi vet defaitism att statsråd varit närvarande på ett par tillfällen och skålat glatt.

Kulturer sätts allt som oftast i toppen och rinner neråt. Sällan föds dess typer av kulturer underifrån. Och vem kommer granska AP- fonderna under Normans tid? Känner att det finns många frågetecken kvar och ansvaret kan inte säljas bort av regeringen.

Media: DN, SvD,

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, samhälle, kultur, personligt, Vimmerby