20121023

Tisdag: Kommunstyrelse

Sitter på kommunastyrelse och vardagen gör sig ständigt påmind. Hur är besluten vi tar påverkar i vardagen och om de gör det eller är det så att många av de belsut inte är nödvändiga? Ibland så vet jag varken ut eller in. Hur parkbänkar kan ta timmar medan strukturer snabbklubbas.

Men strukturen sitter ingen på medan parkbänken är flitigt sutten om den är rätt placerad. Kan vi koppla en lyktstolpe till denna bänk så har vi en heldag... Höjd, vinkel, lampmodell, styrka, spridning... Tja, ni förstår att vi kan göra en hel dag och då är vi inte ens inne på om nyttan med en lyktstolpe och färgen på parkbänken... Idag har vi inga parkbänkar eller lyktstolpar men dagen kommer säkert att gå i alla fall... Vi kan ju snurra lite om den interna organisationen i brist på parkbänkar... Jag cynisk? Nä inte värst men ibland är inte den primärkommunala vardagen så intressant om ni frågar mig och så kommer det nog att vara.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, samhälle, kultur, personligt, Vimmerby