Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20121214

Vapnet, barnet tragedin

Vet inte vad som ska sägas men när snart ett nytt snöoväder är i antågande så blir det första tecknen när man hör om dödsskjutningarna i USA att göra vapnen till plogar. Men  där är det väll mer tand för tand och mer vapen som är gällande... Ursäkta det cyniska men...

Åter så nås vi av det tragiska om dödsskjutningar i en skola. Denna gång på riktigt unga i en låg- och mellanstadieskola. Känner en olust över det som sker. Det spontana är självklart att se till att vapenlagarna stärks så att dessa jävla vapen görs om till plogar. Men jag ser risken för att vapenlobbyn kommer skrika på att beväpna barnen så de kan försvara sig. Det är en utveckling som förskräcker.

Men bakom dessa dåd så finns barnen som är döda. Vuxna som är döda. Alla dessa anhöringa som mist ett barn, förälder eller nära vän. Alla de som klarade sig men sett sina vänner blivit kallblodigt mördade. Det är där som mina tankar finns. "– Det var vackra små barn som dödades, våra hjärtan är brustna i dag, sade Obama som flera gånger fick torka sig under ögonen.
– Vi har upplevt allt för många sådana här tragedier de senaste åren, sade presidenten och tillade: Jag reagerar inte som president utan som förälder
." Frågan är om det nu äntligen kan ske en ändrad syn på vapnen i landet i väster?

Skolan som ska vara en plats för kunskap, glädje kamratskap. Inte rädsla vapen och hotfullhet. Vi har en resa att göra och den kan inte vänta. En resa som inte kan ha som mål lås och kontroll utan medmänsklighet.

Media mm: Ab, Exp, Exp2, SvD, DN, DN2, SVT, SR.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politiksamhällekulturpersonligt,Vimmerby
blog comments powered by Disqus