20130320

Hur tolkar tolkar Billström?

Känns som om Billströms timmar är räknade. Trots lånet av Bilds teflonkavaj så verkar den inte passa. Reinfeldt angriper sin egen minister offentligt som vi inte sett en statsminister göra på länge, om än någonsin. ÖB,Sverker Göranson, hinner knappt resa sig ur sjuksängen förrän han också ger sig på migrationsministern.

Billström verkar i dagsläget inte göra ett enda rätt. Mig veterligen så finns det inget statsråd som gjort så många blunder, medvetna eller omedvetna som just han. Att han är en börda för regeringen är det idagsläget inget snack om. Men vad står han i partiet är en mer delikat fråga som kanske gör att han får sitta kvar. Vi vet att det mullras ute i landet med en stark bas i moderaterna i Växjö om migrationspolitiken. Fredrik Reinfeldt har en balansgång att göra. Han vet om det känsliga läget med att två av Allianspartierna verkar vara på väg ur riksdagen och nya koalitioner måste till. Det parti som känns närmast, om man räknar bort Sverigedemokraterna är miljöpartiet och då är Billströms agerande rent strategiskt olämpligt. Tror det var därav som moderatledaren var så grov i sitt omdöme om det som hänt. Men fortfarnded så känns det diffust var moderaterna egentligen står i denna fråga.

Men lagom då statsministern krävt rättning i leden så kommer ÖB upp från sjuksängen och går i direktanfall mot migrationsministern som åter kommer behöva förklara märkliga uttalanden. Det är liksom ingen hejd på det som sker. För mig är det en självklarhet att om vi använder inhemsk befolkning som hjälp vid militära insatser så har vi en skyldighet att ta deras säkerhet på största allvar. De måste ha en egen ordning och veta att de kan vara den svenska staten behjälplig utan att riskera sina och sina familjers liv. Det är inte bara en ren humnaitär fråga utan handlar också om trovärdighet och krasst affärsmässighet eller som ÖB säger varumärke.

Så snön fortsätter falla i Vimmerby. den primärkommunala vardagen fortsätter med överförmyndarnämnd. Ingen tid till att sjunga "We shall overcome" utan hårt arbete kring sammanträdesordet förljt av snöskottning och skolbänken för att starta eget. Men Billström har nog mer att göra än jag... Eller borde i alla fall ha det...

Media mm: DN, DN2, DN3, DN4, DN5, Ab, Ab2, Exp, Exp2, SvD, SvD2, SvD3,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,