20130304

Kvinnor, unga, invandrare kommer inte nå eller få makten

Sitter på konferens om att skapa jämställdhet i Oskarshamn samtidigt som media börjar se hur makten är fördelad inom Socialdemokraterna. Kan säga att media missar makten inom partiet, för den är inte vald utan består oavsett hur listor ser ut. Den informella makten som styr Sverige...

Varannan man på listorna trummas ut, utomeuropeisk född och gärna under 35 så ska listorna se ut. Men om vi lyckas med det kommer besluten att se annorlunda ut. Tillåts dessa individer fatta beslut eller är de bara där för den mediala bilden?

1893 får kvinnor rösträtt på Nya Zeeland i Sverige blir året 1921.

För oavsett hur partiernas listor ser ut så kommer maktens män inte släppa makten och den kommer, eller har flyttat från styrelserummen till informella kontakter i korridorer. Vill man vara med så måste kan bli en spelare som väljer rätt lag och skaffar sig kunskapen om reglerna. Regler som inte finns nedskrivna utan ärvs i maktens hemliga salonger. Visst kan man av slumpen stöta på dessa ordnar av makt. Men så fort man kommer för nära så sluts systemet och det visar sig att du oftast bara fick veta det som de behövde föra ut. Du blir en omedveten bricka i maktspelet. På ett listigt sätt så får de dig att känna inflytande, att vara viktig, kanske till och med att ha en makt... Men skenet bedrar och avviker du det minsta så är du ute i en kyla där vinter i Sibirien känns tilltalande... Johan Westerholm pratat om familjerna i Stockholm och de finns i samtliga län, kommuner. Även om det inte alltid finns ett släktskap så finns det andra delar som för dem samman. Facket, idrotten eller grannar mm.

1864 förlorar männen rätten att aga kvinnor...

Så om vi nu för fram kvinnor, unga, invandrare så kommer det säkert påverka samhällets utveckling i smått. Men inte på några avgörande positioner. Vi har sedan ett bra tag haft varannan kvinna på listorna, i stort sett samtliga partier. Nästan alla partier kallar sig feministiska. Alla vill ha jämställdhet, integration (Även SD, men på sitt eget vis), släppa fram unga. Men ingen pratar om att släppa ifrån sig makt. Maktens ordning ska bestå även om den kommer omges med andra grupper.

Lars Blomberg som är satt att styra regionförbundet håller ett anförande om att det inte ska behövas denna typ av konferens och jag ler... Maktens män kommer aldrig släppa ifrån sig makten. Dessa konferenser är deras nödvändiga alias för att klara sig kvar. Har man fått makt så släpper man inte den i första hand. makt är beroende och ett beroende som man inte vill göra sig fri från.

Media mm: Ab, TV4, Johan Westerholm,

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik,samhälle,kultur,personligt,Vimmerby