20130318

Teflon-ministeriet...


Billström är ingen bra minister. Men han verkar likt CarlBildt klara sig kvar. Det verkar som om Carl Bildt lånat ut en teflonkavaj… För det inte är första gången som Billström är ute på aviga vägar, om de nu är avvägar eller om han företräder den moderata politiken som de egentligen tror på?

– Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda, säger han.” Sverige 2013 och ett statsråd för moderaterna, Sveriges näst största parti säger detta… Han heter Tobias Billström och är migrationsminister och ska se till att migrationen fungerar. Citatet spär på fördomarna och gör tyvärr bara att avståndet mellan vi och dom ökar.

Det som är att beklaga är att Billström inte är ny i stolen utan börjar tillhöra de rutinerad i regeringen. Det är därför som jag undrar över dessa ”grodor är grodor eller om de stämmer. Det var inte många veckor sedan som han uttalande sig om begränsningar. Något som partiledare Reinfeldt backade på. Men var står egentligen moderaterna i frågan kring invandring? Hur stabila är de att göra överenskommelser med?

Bristen på idéer blir allt mer uppenbar och de senaste opinionsundersökningarna verkar spela på detta. Att skylla på andra oavsett om de är papperslösa eller sossar spelar inte längre en roll... Väljarna verkar känna sig allt mer osäkra på att styras av ett Teflon-ministerium 


Media mm: DN, DN2, Ab, Ab2, Ab3Exp, SvD, SVT, Martin Moberg,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,