20130413

Omar Mustafa måste välja...[UPPDATERAD] Han avgick

.... säger idag Stefan Löfven. Omar Mustafas båda uppdrag är inte förenliga enligt Stefan Löfven. Det är bra med en tydlig signal från partiledningen. Nu ligger åter bollen hos Omar Mustafa.

Det verkar som om frågan kring Omar Mustafa verkar lida mot sitt slut. Idag så uttalar sig Stefan Löfven på en konferens i Härnösand. Enligt honom är det inte förenligt med att sitta kvar i partistyrelsen och eller Islamiska förbundet. Nu hoppas jag att Omar Mustafa innan helgen är över satt ner sin fot. Jag vill att måndagen börjar med att denna fråga är utagerad och att vi kan gå vidare med den politiska utvecklingen efter kongressen. Jag var sedan tidigare inne på att Omar Mustafa måste kliva av men ställer nu upp baom Stefan Löfven i frågan.

[UPPDATERAD]
Som jag ville blev frågan avgjord innan helgen var slut. Omar Mustafa avgår från samtliga uppdrag inom Socialdemokraterna. Men de är nu viktigt att partiet tar lärdom av allt detta. Vi bör se över alla kriterier som radas upp. Alla utom kompetens finns med som en person sa till mig på dagens distriktsårskonferens. Det handlar om att fånga samhället utan att för den delen bygga något gigantiskt. Att mer arbeta med känselspröten i stället för att rymma alla grupper i en styrelse. Risken att det blir fel är uppenbar och att vi inom partiet skadar oss mer än lyfter. Vidare så måste vi se på vilka kriterier som vi sätter upp för valberedningsarbetet. Idag så är jag osäker på om det finns några faller kriterier än representation för geografi och grupper? Till sist så hoppas jag Omar Mustafa finner en roll som gagnar även partiet. Som det hela utvecklade sig så skadade han partiet oavsett vad han i grunden tyckte. Ibland så måste det ske bondeoffer i politiken för att klara det större förtroendet. Tyvärr kan man tycka men så är dagens spelregler och vi äger inte själva att skriva om dem....

Vad som nu händer med den tomma platsen vet jag inte. Att det finns gott om ersättare gör att det rent praktiskt inte behöver vara en tom stol. Som det utvecklats sig så är det alltså Stockholms Arbetarkommun genom Veronica Palm som sett till att Omar Mustafa får gå. Enligt Palm så har situationen blivit ohållbar. Personligen hade det för mig känts bättre om Omar Mustafa själv valt att kliva åt sidan utifrån den situation som uppstått, inte få sparken vilket nu skett av Socialdemokraterna i Stockholm stad.


Tidigare posting i ämnet. 
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,