20130418

Seriösa näringslivet och Urban Bäckström...

Tunga aktörer inom svenskt näringsliv menar att det beslut som togs på den socialdemokratiska kongressen var bra och kommer rensa ut aktörer som inte är seriösa. Men frågan ställs nu på sin spets. Är Urban Bäckström en seriös aktör? 

Det finns en splittring i svenskt näringsliv. Dels är det tunga näringslivsföreträdare som inte ser några problem med det beslut som Socialdemokraternas kongress tog. Dels Urban Bäckström som talar om en hel branschs död. Vems intressen är det som Urban Bäckström bevakar när han i så hårda, dogmatiska ordalag sågar beslutet? Har han fortfarande förtroende att representera svenska bolag eller är det moderaten som smyger igenom? Jag ska inte döma utan det får näringslivet göra, men ska de tas på allvar i de politiska leden så känns de inte så seriösa om de företräds av en person som inte verkar företräda näringslivet?

Väntar med spänning på hur Urban Bäckström kommer såga Investors vd, Börje Ekholm som inte ser några problem med kongressbeslutet. För lite rättning i leden måste det ändå bli. Hur ska annars högern kunna vinna fler val?

Media mm: Peter Johansson, DI, Ab,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,