Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20130527

Barnfattigdom är borta i Vimmerby...

I November fattade kommunfullmäktige, eller den borgerliga majoriteten, beslut om en vision. "Att komma bland de 100 bästa kommunerna i Rädda barnens ranking om Barnfattigdom"Vi ligger idag en bit över 200. 

Ikväll så är det Socialdemokraternas motion om barngattigdomen och en handlingsplan för avskaffande uppe för debatt. I kommunstyrelsen så yrkade borgarna nej till den och inte ens att arbetet mot barnfattigdomen blir ett prioriterat område i de barnbilagor som alla nämnder och styrelser gör till budgeten. Från November till nu så vill inte den moderata ledningen känna till att det finns fattiga barn i Vimmerby. Att den egna visionen inte har en betydelse och då är frågan om något i det dokumentet som antogs av den borgerliga majoriteten spelar roll...

Om ett par timmar är frågan avgjord och det verkar som om det finns spänningar i den borgerliga
gruppen då Gudrun Brunegård svara kryptisk på Facebook i frågan och de kristdemokraterna har motionerat om att skolan ska vara helt avgiftfri vilket den i realiteten inte är. Vinner förnuftet eller kommer partipiskorna vina vet vi om ett par timmar. Men en sak är säker. De dokument som Alliansen tar är inte giltiga många timmar efter justering...Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus