20130821

(S) sin egen motståndare inte (C) eller (M)

Är jag dum? Frågan ställer jag mig då jag anser att partiet är ute på en allt tokigare väg. En väg som inte andas min verklighet för fem öre. Vi säger ja och amen till det femte jobbskatteavdraget och väljer ut Centern som motståndare fast de håller på att radera sig själva. Är det så att PR-nissarna som verkar göra sin omvärldsanalys på vägen mellan partihögkvarteret på Sveavägen 68 och riksdagsgruppens näste Cephalus. Och då kan man om man sträcker på sig se Stureplan och kanske står en Centerpartist under svampen och ropar glatt och fiende är skådad…

Jag bor i ett centerfäste i upplösningen. Kalmar län ett av de fästen som centern haft i landet. Men för de senaste valen har varit svåra och de har tappat sina fästen. Har det varit fortsatt borgligt styre är det moderaterna som tar hand om kommunalrådsposten. Centern är ett parti som vi inte behöver bekymra oss om, utan möjligtvis i de kommuner eller regioner där de styr. För även om taktiken kan vara att ta debatten med centern för att minska moderaterna riskerar det att stärka Alliansen då fler partier kan bli kvar i riksdagen. För om inte Centern finns kvar i riksdagen efter valet 2014 så är Alliansen raderat. Så taktiken kan tvärtom se till att Alliansen överlever, även om de inte sitter i regeringsställning.

Men det största problemet är inte att socialdemokraterna accepterar femte jobbskatteavdraget eller tar strid gentemot center, utan at vi anpassar politiken till detta istället för att visa på en socialdemokratisk politik som visar på vilket samhälle vi vill ha. Man har med förstört partiet med strategier och den enskilde medlemmen står undrande över vad vi tycker. Grunden finns till en politik som skiljer oss från mängden och som kan minska klyftorna.


Hur tänker partiledningen och hur tänker Stefan Löfven? Vem lyssnar Löfven på? Vem ger råden som leder mot Stureplan? Sedan så är det viktigt att ha en bra politik för landsbygden. Baserat på att vi verkligen vill att hela landet ska leva. Inte ett strategiskt program för att komma åt centern. Jag kommer återkomma till själva politiken för landsbygden. Kanske ett inlägg dedikerat till min partiledare, Stefan Löfven.

I dagsläget är inte centern eller moderaterna våra motståndare utan oss själva. När vi klarat den matchen kan vi också vinna valet 2014 och 2018.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om ,