20130910

SD-trollens julafton

SD-trollens julafton var det igår på min väns blogg. Så fort man formulerar ett inlägg som kretsar kring invandring, våld och andra samhällsproblem så dyker de upp. I fotbollen tar klubbledningar och sanna supportrar avstånd från huliganerna men nätets huliganer får mer ryggdunkningar än avstånd från sitt parti, SD…

Som en gräshoppssvärm över de afrikanska slätterna drar de fram och förgör all uns av sansad diskussion om samhällets problem. Med öppna och förtäckta hot manar de tillrätta i de främlingsfientliga leden. Det finns inte ett seriöst intresse att samtala och försöka finna framkomliga vägar framåt. Det är rakt på och ett språkbruk som går över de flest gränser. De kallas troll men frågan är om det inte är att göra trollen illa. Ty de flesta som uppträder under parollen troll på nätet har inget vet, lyssnar inte och trummar bara på utan att på den minsta punkt lyssna. Hatet mot invandringen är det som lyser som en klar stjärna över dem. De flesta säger sig tillhöra eller sympatisera med SD. Men från ledningen hör vi inte att man tar avstånd. Jämförelsen med huliganerna inom fotbollen blir relevant då varje klubb och seriös supporter vill få bort dem och det hörs högljutt. Men från SDs ledning är det tyst, ty de fyller en uppgift i kampen... Vi vet att ledande SD personer hjälper plattformen för trollen, Avpixlat. 

Problemet är inte främst deras åsikter utan att de skrämmer andra från att deltaga i det demokratiska
Så ser "debatten" ut
samtalet på nätet. En utveckling av samtalet på torget. Men om samtalet inte finns på torget, tystas på nätet så är det demokratin som förlorar och de mörka krafterna som tar över.


Om ett år är det val. Media kommer vara fyllt av politisk och samhälle. De demokratiska partierna måste inse att man måste finnas med i kommentarsspåren på tidningarna. SD-trollen är där och sätter bilden som blir rådande. En bild som inte är relevant med hur verkligenheten ser ut för de stora flertalet. Men ingen av oss är där och ger motbilden, motargumenten. Det är dags att kommunikationscheferna på partierna tänker ett varv på detta. Själv så grubblar jag på hur jag själv ska agera i detta... JAg har öppet på bloggen stryper endast personangrepp och olagliga inlägg och rent rasistiska. Men även jag har en gräns. Rak frågan till Odd Guteland på socialdemokraterna. Vad tänker du?

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,