20130915

Sverigedemokraterna och sanningen...

Stefan Jacobsson är partiledare för Svenskarnas parti.
Så hyllar en ledande Sverigedemokrat ett parti som är så nära nazismen man kan komma. Men jag inte förvånad. Med täta mellanrum som kommer dessa tilltag som ändå måste anses passerat nolltoleransgränsen. Men Jimmie Åkesson sitter stilla i båten för han delar säkert tankarna och det finns inte hur många som helst att fylla på med..

Sverigedemokraterna försöker hela tiden visa på en vårdad profil. Men så plötsligt så kommer en förlupet ord, en tweet, som  på något sätt känns så ärligt ment. Men snabbt kommer en reträtt som doftar allt mer tvivelaktigt. Vi vet att de många av de ledande Sverigedemokraterna har sin grund i Bevara Sverige svenskt (BSS). Många gick med i partiet och ungdomsförbundet innan man städat programmen som idag presenteras. Med andra ord då delade de värderingarna och skrifterna som var grunden för partiet. Så dagens uppmärksamhet som Stellan Bojerud får är inget att egentligen bli upprörd för. Det ligger i en stor del av medlemmarnas grund. Främlingsfientligheten och nationalismen ligger latent hos dem.

Som jag tidigare var inne på så är partiet främlingsfientlighet, men det har samtidigt en stark konservativ ådra. Det är den som de försöker marknadsföra. Den andra delen som de för fram är martyrskapet och Folkets Hus i Emmabodas agerande med att slänga ut SD. I en tro att vinna demokratin så förstärker man SD utanförskap och martyrskap. Enkelt så är SD folkvalda precis som jag. Med det följer att man får ta mössan i hand och släppa in dem och ta debatten i talarstolen. Ju mer som vi kramar om dem kommer de få svårare att spela utanförskapet. Ju mer som vi tvingar dem att stå till svars för politiken som de delar eller inte delar. Hur de avstår i Vimmerby från att deltaga i budget debatten och inte ha egna förslag och varken vara för eller emot så missbrukar de väljarnas förtroende. Men vi är tysta på den punkten.


Så att Sverigedemokrater förluper sig och hyllar berömmer de mer renodlade nazister är inte konstigt. Att de skriker åt invandrare på gatan efter ett par öl på krogen är inte konstigt. Att i samma anda beskylla kvinnor för att vara horor är inte heller något att förvåna över. Det är helt som de ska. De är grunden till partiet och det är grunden var många av dem kommer ifrån....

Media mm: Ab, Ab2, SvD, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,