20140115

#pldebatt står för plakatdebatt

Då var partiledardebatten klar och jag kan konstatera att det är valår. En kanske något partisk bild men Damberg kändes piggare än Reinfeldt. De som var mest alert på borgerliga sidan var Björklund men hade missat i faktakollen gällande (S) förslag om att spara på myndigheter. 

Bilden som etsas fast är kampen om valaffischerna. Enkelt så torskade både då de inte föll väl ut och få utanför den innersta svären såg humor i detta. Att använda attiraljer i debatter har blivit allt vanligare men det är ytterst få som klarar av att hantera det och få fram den punchline som är poängen med det hela.

Det jag hörde av Annie Lööf (var tvungen att fixa lunch, vilket fick anses viktigare) var endast tal om vad oppositionen ville och väldigt skralt om den egna politiken. Generellt så var det så hela resan. Partiledarna för den sittande regeringen tog inte ansvar för den egna politiken utan jagade oppositionspartiet för deras förslag och satte samman dem utan att de fanns något att sätta samman.

Slutsatsen är att Socialdemokraterna känner en framgångskänsla medan den styrande Alliansen känner ett svaj om makten. Bilden stämmer med situationen som vi har här i Vimmerby, med skillnaden att de inte verkar särskilt bekväma tillsammans här i Vimmerby... Tja, valåret är här och nu kommer det tänkas mindre och målas fler plakat...

Media mm: Martin Moberg, Ab, Ab2, SvDSvD2DN, DN2, SVT, SR.
IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,