20091110

Vad är Mauds hemliga agenda för Vattenfall?


Nu är de dags för regeringen att ta Vattenfall i örat. Eller finns det en hemlig agenda, Maud?


Nu ska Vattenfall sälja ut hela elnätet för att kunna satsa i kärnkraft i Sverige och England.  Nu får det vara nog! Är detta godkänt av Maud Olofsson? Troligen för de verkar vara helt i  Centerns nya riktning. Är det inte meningen att vi har gemensamt ägda bolag för att de ska vara föredömen? Nu är det dags att regeringen presenterar sin agenda för Vattenfall. Först bygga kärnkraft och nu investera i England

Fler som bloggar om det här är
Eva-Lena Jansson
Johan Westerholm
Jinge
NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Vad är felet med att vattenfall säljer sitt elnät? Vattenfall, E.ON, Fortum och alla mindre nätbolag är likvärdiga spelare på marknaden. Priserna regleras av Energimarknadsinspektionen. Så att just Vattenfall äger lite regions och lokalnät i landet är ju fullkomligt irrelevant.

    Möjligen kan man ha synpunkter på lönsamheten i att äga nätet jämfört med eventuella andra planer. Men hela oppositionens ryggradsreflex utgår ju enbart från att nätet är bäst just för att det ägs statligt via Vattenfall.

    Pinsamt, milt uttryck. Men inte ens er talesman Eneroth verkar ju veta vad han talar om. SÅ att en kommunalpolitker ska ha koll är väl för mycket begärt.

    SvaraRadera
  2. Det handlar inte om att man säljer elnätet utan varför man gör det. Att som statligt bolag satsa på kärnkraft desutom i ett annat land. Där är haken. Sen när det gäller nätet kan jag se en fördel om det är ett gemensamt ägande då det är själva infrastrukturen. Likt vi ägar de stora vägarna, järnvägarna mm

    SvaraRadera