20091228

Reinfeldt ge väljarna möjlighet att välja eller är du feg?


Ska väljarna kunna se de två alternativen eller blir det en valrörelse med monologer? När ska alliansen våga stå för sin politik och ta en debatt med oppositionen.


Idag har Expressen kommit över ett dokument som visar att den moderatledda regeringen ställer in debatter på löpande band med företrädare för oppositionen. Det kan inte vara något annat än rädsla att förklara och försvara den egna politiken som ligger till grund för det. De ursäkter som hörs är inte ens trovärdiga utan bara dåliga svepskäl. En av ursäkterna är att vi inte har någon politik... Skulle det vara så att min motståndare inte hade någon politik skulle jag bara ge mig på. Så det argumentet håller inte...

Sanningen måste vara att man inte orkar försvara sin politik som leder till ökat utanförskap. Ökad arbetslöshet. Ökade klyftor. Ökade orättvisor. Jag skulle också ha svårt att stå bakom den politiken och få stå till svars.

Röda berget skriver också om detta. Peter Andersson noterar också denna debatträdsla. Johan U och Johan W har också noterat detta och Alliansfritt Sverige fyller på. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Ha, skulle röda laget utgöra det enda alternativet?
  Ni har ju samma debatträdsla själva.
  Hur länge ska ni tiga ihjäl den direktdemokratiska rörelsen?
  En verklig folkrörelse där gräsroten verkligen kan få något uträttat på jämlika villkor och utan åratal av kaffekokande på partikanslier och valberedningsmöten.
  Det är ju inte konstigt att folk tröttnar och funderar på att rösta in SD som ren protest.
  Tänk så mycket bättre om ett direktdemokratiskt parti kom in i riksdagen till hösten! Ett parti som om det blev vågmästare skulle bli en folkets vågmästare, ingen orättmätig våmästare som vill pådyvla riksdagen sin politik utan proportion till sitt valresultat.

  SvaraRadera
 2. Nu har vi ett system med partier med en politik som väljarna tar ställning till. Om ni lyckas samla 4 procent så är det möjligt att vi kan ta en debatt i riksdagen om ni har en politik att debattera eller måste ni fråga era medlemmar efter varje replikskifte? Nu har vi en sittande majoritet och det är deras ansvar att försvara sin politik och låta den granskas.

  SvaraRadera
 3. Att vi vill ;ndra det systemet till en mer direkt demokrati, det tycker du inte ;r ngt som beh;ver kommenteras f;rst[s...
  Nej, det ŗ konfrontation mellan regering och opposition som ŗ det enda všentliga i Sverige!
  First they laugh about you, then they ridicule you, then you win...

  SvaraRadera
 4. rödtotten Mona Stahlin & hennes tomtar kommer avsluta i underläge.

  SvaraRadera
 5. Detta är Europa 2009. Kommunister kräver vår undergång, och yttrandefriheten på prov. Allt detta är resultatet av en sjuk och ond ideologi, den ideologi som försvagar oss.

  SvaraRadera