20100711

Och så var det slut och en trötthet infinner sig

Igår var det den sista dagen i Almedalen för detta år och det var Miljöpartiet som fått den otacksamma uppgiften att avsluta. Från ett mingel partaj till en byggarbetsplats med bilar som bara packade ihop allt.

    Att då fixa till det där talet som alla kommer tala om är inte lätt och så var fallet även nu. Under andra förutsättningar hade säkert talet låtit bättre i mina öron men tyvärr.

     Om vi nu ser talet så var det i mina förutsättningar lite för mycket oneliners. Jag hade velat ha mer av en berättelse än det vi idag fick. Men det var två tal som inte var dåliga men jag jämför med Mona Sahlins tal som var det andra talet som jag såg på plats. På kvällen med ett i det närmaste fullsatt Almedalen. Nu en sömnig förmiddag... Då en massa för fester innan talet nu lite dagen efter. Det visar sig att världen inte är rättvis.

     Men min bild är i alla fall att vi nu är tre partier som tillsammans fungerar bra och under denna vecka ha levererat politik. Det visar sig att vi är mer regeringsmogna än den nu sittande regeringen som redan verkar ha gått i opposition. Veckan har också gått i de RödGrönas favör. Med allt från avhopp till missade utspel. Vi har sett tvära vändningar och vi har sett opinionen vända mot bättre siffror.

     Personligen så var det mitt första Almedalen och när jag landade på onsdagen var det första minna kamrater i NetRoots sa att jag stått för den bästa rapporteringen då det inte går att rapportera vad som händer i Almedalen då man sitter för nära. Jag kan nu känna det. För det händer så mycket och man träffar så många vänner gamla som nya.

        Det största intrycket för mig var ändå mötet med Matthew Barzun ,USAs ambassadör. Jag och Peter Johansson fick ett personligt samtal med Ambassadören kring sociala medier och den svenska politiken inför valet. För att bara varit på plats i tio månader var han otroligt insatt i politiken. Att han var intresserad av sociala medier var inte så konstigt genom att den som tillsatt honom heter Obama och är den politiker som hittills varit bäst på att använda sociala medier i en valrörelse.

       Måste nämna två böcker också dels Monas bok som nu ska läsas och sedan den stora boken om NetRoots. Den kommer om ca en månad så håll er. Annars är det som överskuggat allt Littorins avhopp med märkliga skäl och misstankar om det ena och det andra. Mer om det har jag skrivit här.

       Frågan som jag ställer mig är hur länge detta håller? Hur länge kommer Almedalen finnas kvar. Med det som hände i Hultsfred i färskt minne så är inget betående för mig längre. Inte av sig själv i alla fall utan det krävs utveckling av innehållet och det krävs att hjärtat är med. Så nu en Almedalsvecka med över 1400 seminarier. Vart går gränsen och hur utvecklar man det hela. Pratade med en taxichaufför som sa att det fanns en irritation bland Gotlänningarna att det inte spreds över ön utan enbart till centrala Visby. Kan det vara ett spår att utveckla vidare på.

       Ja nu är det över och de tankar bar jag med mig hem till fastlandet. Minnet jag bär med mig är ett brännsår på skinkan från duschen i stugvagnen. Vattnet var så varmt att vi inte behövde värma vattnet till kaffet utan fick sitta och blåsa på kranvattnet. Borta bra men en Rödgrön regering i höst bättre.

Media: Ab, DN, SvD, Ex.
Bloggat: Peter Andersson och Martin Moberg skriver om veckan på ett eller annat sätt.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,