20100724

Oh alla dessa fantastiska undersökningar...

Idag så kommer det säkert komma sådan där fåniga glädjeyttringar hos Tokmoderaten. Det brukar göra det när siffrorna går hans väg.


      Det är nått märkligt med oss politiker. När det kommer en undersökning som ger oss bra siffror så studsar vi av glädje men när det är tvärtom så är det ingen undersökning att ta hänsyn till utan det är valdagen som gäller. Och idag kom då en sådan undersökning till. Det som i stort negligeras är att trenden för den RödGröna oppositionen är bruten och att förtroendet även ökar för oss.

     Jag ser det som ett bra tecken på att vi börjar nå fram med vår politik. När det sedan gäller Alliansen med Moderaterna i spetsen så är det fortfarande siffror med önska i sig. För det vi väntade på i Almedalen kom inte. Så vi väntar fortfarande på att vi ska få ta del av en politik för kommande mandatperiod. 

     Nä det som gäller är nu ett idogt arbete med att föra ut vår politik både den RödGröna men också den Socialdemokratiska för det är så att vi fortfarande kommer rösta på partier och storleken inom blocken kommer sedan avgöra vilken riktning som politiken tar på marginalen. För att som inom de blåe med moderaterna i spetsen diskutera att gå samman ser jag inte som en framkomlig väg. Nä där tror jag väljarna kommer ge oss bakläxa. Jag finner redan nu en oro att väljarna må gilla tydliga alternativ men känna att allt är klart och soffan verkar mjuk.


     Nu är det dags att ta sig an de lokala tidningarna med mycket kaffe. en sådan där lördag utan allt för mycket på agendan.

Media: SvD, Ex, SVT, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,