20100723

Står Vimmerbycentern bakom Mauds Sossehat?

Läser internjuver med Maud Olofsson i Expressen och undrar var det blommande sossehatet kommer ifrån? Och är hon ensam om det eller finns det några fler utanför Stureplan som delar detta hat. 

       Jag känner inte igen mig i den bild av vår relation som vi har och haft. För mig var Centern det parti som var bryggan mellan oss och den övriga borgerligheten. Men också det part som var rakryggast. Men nu vad har hänt? Är det ett enat Centern som står bakom detta avståndstagande till oss socialdemokrater.

      Kära centerpartister i Vimmerby som jag anser mig ha haft och har ett bra samarbete med. Ställer ni er bakom Mauds bild av oss socialdemokrater? Är det så ni ser på oss även här lokalt? Det vore bra med en varudeklaration innan valet så att väljarna vet om vi går mot en mandatperiod av konfrontation eller fortsätter med

       Sedan kan jag bara notera att i Centerns värld är liberal lika med privatisering och utförsäljning. Så är inte min bild. för på frågan om Maria Wetterstrand är socialliberal kommer denna dräpa:
– Ja, men då ska man väl göra lite varuupplysning: Hon är emot hushållsnära tjänster, hon är emot Apoteksmonopolets avskaffande, hon är emot barnomsorgspeng, hon är emot fri etableringsrätt inom primärvården och hon är emot lagen om valfrihet. Hur kan man vara liberal, samtidigt som man är emot alla de liberaliseringsreformer som vi har gjort inom välfärdsområdet?
      Nä det finns inget Centern längre utan ett borgerligt parti utan en profil eller ryggrad för de frågor som man trodde på. Ett parti som raderar sig i jakten på att behålla makten.  Det här var ingen hattext utan en lite ledsen fundering till ett parti som jag gillat men som nu går en utveckling tillmötes som skrämmer mig.


Media: Ex.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,