20101114

Dags att utöka bytet. 2/3 nytt

Det är inte nog med att vi byter ledare. Ska det bytas i persongalleriet så måste det till mer. Det krävs mer och valberedningen måste nu våga fatta de avgörande besluten.

          Frågan är om det inte behövs göra en förändring på på stora delar av partistyrelsen. Det är inte en ensam ledare som gjort att vi är var vi är. Jag ställer mig bakom de tankar som Johan Westerholm har om att det behövs nyval på 2/3 av ledningen. Jag blir rent ut sagt förbannad när nu en hög med gamlingar läger hela skulden på Mona Sahlin. Samma gamlingar som varit kvicka och ta äran om valet vunnits. Nä ett stort arbete åligger nu valberednngen och våga ta de nödvändiga besluten.


          Att jag inte inte kräver en total förändring beror på att det behövs föras vidare kunskap av praktisk karaktär. Vi vet att i vanliga styrelsen så byter man minst hälften men inte både ordförande och kassör. Så må vi göra här också.


       Ikväll ska jag bryta ihop för att imorgon åter ta tag i den nya politik som vi såväl behöver som parti. Jag gillar inte utvecklingen men kommer inte ge mig utan ge järnet för att vi ska gå stärkta ur denna kris. Vi vet att det behövs en socialdemokratisk politik för framtiden och kan inte vi öra den så kan ingen. Resan börjar här och nu och  glöm personer för en stund.

Media: Ab, Ab2, DN, DN2, SvD, SvD2, Ex, Ex2, Ex3.
Bloggat: Peter AnderssonClaes KrantzHBT-sossenTokmoderatenPeter Johansson, Kulturbloggen, Anna Vikström, Sara Gunnerud
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,