20101114

Men politiken då?

Så var det ett faktum. Mona Sahlin avgår och ställer inte upp till omval. Frågan är om det var ett bra beslut för oss. Det enkla svaret är nej. Det bara försvårar det nödvändiga arbetet. Klockan tickar för fler...

        Jag har tidigare varit tveksam i det beslut om att partistyrelsens beslut att ställa sina platser till förfogande. Som ett brev på posten så kom spekulationerna om vilka som ska ta över. Jag fick rätt att det ledde till avgångar. Kommer vi nu till mars finna en ny politik eller blir det bara personspekulationer.

        En fråga som ställs av allt fler är om de övriga i VU och partistyrelsen kommer avgå. Det kan inte bara vara Mona Sahlin som ska få ta konsekvenserna över den gångna tidens politik. Får jag vara elak och fråga vilka gubbar som kommer ta konsekvenserna av det hela? Det är ett nederlag som startade innan Mona Sahlin blev partiledare och många av de som verkar sitta kvar har varit med om besluten som gjort att vi står där vi står.

        Men åter så måste vi fokusera på att formulera politiken. Det spelar ingen roll vem som kommer leda partiet om den inte har en politik att driva. Vi i den Öppna Kriskommissionen kommer nu att få ett stort ansvar för att se till att den politiska debatten inte somnar. Det arbete som vi startat blir än viktigare och jag kommer göra allt för att vi åter kan få rätt fokus.

Media: SvD1, SvD2, DN1, DN2, Expr1, Expr2, AB1, AB2
Bloggat: Peter Andersson, Claes Krantz, HBT-sossen, Tokmoderaten, Peter Johansson på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,