20101101

Inget olagligt men hur går vi vidare?

Det blev ingen förundersökning gentemot de resor och billån som den moderata partisekreteraren tillika riksdagsledamoten Sofia Arkelsten. De må vara hänt att det inte var brottsligt, men frågan får inte begravas.

         Vi må se skillnad på det som enligt lagboken är brottsligt och det som enligt de oskrivna lagarna kan anses som omoraliskt. För en beslutsfattare i riksdagen är båda lagarna lika viktiga då man ska vara ett föredöme. Så det är nu viktigt att debatten inte tar slut utan att politiken utifrån den uppkomna situationen tar tag i frågan och bestämmer vad som ska gälla i framtiden.

         Med dagens breda överenskommelse kring Afghaninstan så ser jag gärna att man fortsätter och tydliggör även detta regelverk och att partierna kan finna gemensamma spelregler. Är inte säker på att den ska passera riksdagen utan att den stannar mellan partierna just för att få tillbaka förtroendet.  Tror tyvärr att det kan bli svårare då det finns ett parti som gör allt för att mörka sina privata bidrag. Men jag hoppas.

Media: DN, DN2, Ab, SvD, Ex, Ex2, Ex3.
Bloggat: Ann-Sofie  och Mary på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,