20110531

Lättklätt eller ej, det duger inte Kungen!

Undrar lite kring Kungens syn på lättklätt... Han har varit på en klubb i Paris som heter Folies Bergere. Vid ett snabbt gogglande på det så är det bilder på damer med mycket hud och stora plymer. Den klassiska lättklädda Paris-revyn om jag gör en snabb kontroll.

       Min bild blir klar. Kungen, det vill säga våran stadschef har varit på Folies Bergere, enligt egen utsago i intervjuven. I nästa mening så har Kungen inte varit på en klubb med lättklädda damer. Om Kungen med lättklädd har definition naken, utan en tråd på kroppen måste jag ge honom rätt men Folies Bergere ligger nära gränsen av de bilder jag kan se.

       Sedan är en av de artister som uppträtt på denna revyscen Josephine Baker i sin kända banankjol. Vill hävda att det är en lättklädd kvinna. Men kungen har blundat sig igenom besöket eller törs han inte påpeka att detta är lättklätt?

       Gårdagens utfrågning av statschefen ger möjligt något svar men väcker desto mer frågor. Man kan tycka att när kungen bjuder upp till dans så borde han lärt sig dansen. Det är inte så att de frågor som ställdes var oväntade utan högst relevanta utifrån den mediadebatt som rasat kring statschefens varande med eller utan vänner. En fråga som jag ställer mig är om det inte finns mediakunnigt folk på hovet? Under åren har det varit ett antal mediala händelser som rört kungafamiljen allt från bröllop till skilsmässor. Men det som är säkert är att när det vankas motgångar så klarar inte hovet av hanteringen. Plötsligt så påminns kungafamiljen om deras mänskliga sårbarhet. Att det blåa blodet inte skyddar mot mediadrev.

           Så om ni som familj väljer att stanna på eran post lär er vad som gäller i ett medialt klimat på 2000-talet. Det innebär att gylfen måste vara stängt utanför hemmets vrå. Drinkarna drickas i ordnande former med påklädda servitriser. Gamla sanningar ska upp på bordet glömska är inget giltigt skäl. Shopping må vara roligt men när det finns barnfattigdom i landet är det kanske dags att stanna på drottninggatan och inte handla i New York. Detta må inte vara så roligt men alternativen finns inte om ni ska ha tillbaka förtroendet och med det blåa blodet vara bättre än vi andra. Ni måste var tråkigare än jag ty ni är och ska vara, så länge ni titulerar er kungar och drottningar över svenska folket, moraliska förebilder. Det liv ni lever idag på vår bekostnad duger inte längre.

Media:  Ab 1, 2, 3, 4, Exp, 2SR 1, 2, 3, 4, 5, SvD 1, 2, 3, DN 1, 2, 3, SVT 1, 2, Nyheterna
Bloggat: Johan Westerholm och Martin Moberg på ämnet

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,