20110608

Privata försäkringar löser inte barnfattigdomen...

Kan inte låta bli att fundera lite på DN och SvD idag. Allt tro på Juholt. Ingen på Reinfeldt. Är det så vi ska tolka dagens ledare. En bisarr vridning i frågan om barnfattigdomen. Inget ljus på den sittande ansvariga regeringen.

          De borgerliga ledarsidorna formulerar sig så att man vid ett snabbt ögonkast kan tro att Socialdemokraterna åter sitter vid rodret. Ekokammaren försöker dölja de faktiska problemen som finns i dagens samhälle till gamla sossesynder eller att det är av gud förutbestämda och ingen kan rå på dessa krafter att ändra världsordningen. Om det mod all förmodan skulle vara möjligt att ändra på något så skrivs det sänkta skatter. Självklart så är arbete grunden för välstånd och det tvivlar ingen på. Men resan till arbete går genom arbetslöshet och sjukdom och då måste samhället finnas där och kyrkans allmosor ska inte behöva täcka den fattiges rätt.


           Så det är skillnad på hur vi ser på individen och samhällets roll. Den socialdemokratiska som tror att det finns ett samspel mellan kollektivet och individen som bygger samhället. Medan den borgerliga sidan har mer av bli din egen lyckats smed. Samhällets roll minimeras till den endast nödvändigaste där många delar betalas av individen antingen genom avgifter eller privata försäkringslösningar. Ett samhälle som inte klarar definitionen folkhemmet utan mer klär sig i rollen som nattväktarstaten.

          Men allt suddas ut och ingen i ekokammaren talar ut om deras visioner av samhället. Allt stannar upp i mot en kritik mot den socialdemokratiska ledaren och pratet om att allt löses med mer jobbskatteavdrag. Mantrat tar form och även den fattige börjar lyssna och tro på budskapet. Ekokammarens eko ljuder allt starkare och inget dämpar...

Media: DN, SvD.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? LäLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,