20111130

Kalla fötter eller bara retorik?

Noterar att Moderaterna nu svävar på målet om en lagstiftning av partibidrag. Även om det lösa boliner och inget klart så är de i rörelse. Troligen en lag som är så tunn att ett papper blir tjockt.

        Moderaterna och Sverigedemokraterna har inget intresse att visa upp hur de finansierar sin verksamhet. Skulle de gå med på en lag så är min tro att den skulle vara så lös att inget skulle fastna i den. Så de uppgifter som finns i media är bara en retorisk rökpelare som folk ska se efter.

        I morgon träffas partierna och vi får då syna korten. Men frågan är vilken linje mitt eget parti kommer driva. Åter så är det lagstiftning som måste vara steg ett. Det är en förtroende fråga som vi inte kan lösa med frivilliga överenskommelser utan bör lagfästas.

[UPPDATERAT]
          När jag nu läser på Brännpunkt så läggs åter skulden på Socialdemokraterna som är öppna med hur verksamheten finansieras. Åter så läggs rökridåer för att klara sig undan den egna granskningen. Det känns fortfarande som retorik och inte ärligt, sorry så är det.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,