20111121

Så svängde vi igen...Lag blev till...

Så nås jag av beskedet att vi inte längre vill reglera bidragen till de politiska partierna med hjälp av lagen. Det känns som vi stöttar Sverigedemokraterna och Moderaterna. Detta är inte steget mot ett öppet och transparant parti. 


           Så kom ännu en popcorn-vändning i en viktigt principiell fråga. Socialdemokraterna byter fot i frågan kring de öppna partibidragen. Från lag till frivilliga överenskommelse... Men hade så varit fallet att det lyckats så hade vi inte ens behövts andas lagstiftning men när Moderaterna och Sverigedemokraterna vägrar öppna upp var de får sina bidrag ifrån så är det inte en framkomlig väg.

          Kände att jag ville vara positiv men när man hela tiden får detta på sig så är det inte så lätt att vara glad och positiv. Det vi stod för i morse är vi plötsligt emot. Ok, kan de som följer mig säga nu får du den nya politiken och att vi förändras... Men det är inte detta som jag är ute efter. Här vari vi rätt ute och låg rätt i politiken. Vi tar nu ett steg till en luddigare politik där åter den klara linjen försvinner. Vi rör oss åter gentemot moderaterna istället för att finna vår egen politik byggd på våra värderingar.Så gör om gör rätt kräv öppenhet och lagstiftning. Var har vi att dölja? 

Media: SvT, DN, SvD, SR, Ex
Bloggat: Thomas Böhlmark, Johan Westerholm, DHK,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,