20111210

Kommer Vänsterretoriken bestå även när Jonas Sjöstedt är vald?

Sittande framför TVn med kampen mellan Sverige och Norge i skidspåren kommer flashen i mobilen att det blir Jonas Sjöstedt som presenteras som valberedningens förslag till ny ledare för Vänsterpartiet.  Jaja så är det.

         Retoriken är klart vänster och kängor åt både Socialdemokraterna och Miljöpartiet hörs på presskonferensen. Att han som person är karismatisk är inget att sticka under stol med men om det räcker för att klara Vänsterpartiet över fyra procent? Om socialdemokraterna behöver ompröva sin politik så är det ett faktum att Vänsterpartiet måste göra detsamma. Under Lars Ohly så har vänsterretoriken inte givit utdelning i opinionen. Så När man lyssnar på Jonas Sjöstedt så är det mycket detsamma och frågan är om det är politiken eller om det är en strategi för att vinna ordförande striden?

         När Jonas Sjöstedt är vald på kongressen i januari och ska hålla sitt tal så kan vi se inriktningen på allvar. Än handlar det om att övertyga partikamraterna och inte väljarna. Lite samma vals som Socialdemokraterna och Håkan Juholt men problemet är att i (S) del så är valet redan gjort och nu är det väljarna som ska övertygas.

Media: Ab, Ab2Exp, Exp2DN, DN2, DN3SvD, SvD2, SvD3SVT, SR.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,