20120420

Grattis Kent Persson och nu då? Är allt (S) fel?

Noterar till att börja med att försvarsminister tog tre veckor och partisekreterare inte ens tre timmar... Men ett stort Grattis eller? till Kent Persson som nu ska ta över utvecklingen av Moderaterna. Men är det ett lyft i karriären med tanke på den senaste utvecklingen?. Visst behövs en utveckling.

           Sofia Arkelsten lämnar jobbet med omedlevar verkan och mindre än tre timmar efter detta så är en ersättare på plats. Som en händelse så var hennes sista utspel något som blev sågat från höger till vänster om partibidragens transparans. Men hennes framtid är dold i dunkel och att hon fått sparken blir allt mer uppenbart och frågan är hur länge sitter Kent Persson kvar?

           Men Kent Persson är en driven bloggare och politiker från Örebro. Jag känner honom från bloggosfären där han är en värdig motståndare som i sin drivenhet ändå visar på en ödmjukhet gentemot oss på den andra sidan. Genom att vi har varit duktiga på den sociala media arenan kommer det nu krävas mer av Socialdemokraterna på denna punkt. Vi kan inte längre sitta stilla i båten utan måste börja utveckla mer. Undrar om min inbjudan att gästblogga finns kvar och jag kommer gärna nyttja den när vi kan finna ett bra ämne att skriva om.

         På presskonferensen så är det som vanligt Socialdemokraterna som är orsaken till allt ont och så verkar det vara även denna gång om vi lyssnar på moderatledaren Fredrik Reinfeldt lägger ut texten. Men Kent Persson är sugen på att vinna val då han förlorade sist...

        Så Grattis till det nya uppdraget och en sak är säker. Jag kommer inte underlätta ditt arbete utan ser som mål tvärtom göra det så jävligt som möjligt. Men en sak är bra med detta och det är att vi blir tvugna att tagga oss själva för Kent Persson kommer inte vara snäll.

          Sist en sak jag kom på. Det var en feg utnämning av Fredrik Reinfeldt för om han ville ha fart på Moderaterna så finns det ingen anna än en viss Antonsson, allas vår Tokmoderat. Men så tuffa vågar inte Moderaterna vara :)

Media: Ab, Ab2DN, SvD, SvD2, SvD3SVT, SR, GP, ExpAlliansfritt Sverige, Dagens Arena,
Bloggat: Peter Johansson, Mikael Persson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,