20130707

#Almedalen13 : Lyft dig över dagspolitiken, Löfven!

Idag så är det sista dagen på årets Almedalen. Idag så väntar det politiska Sverige på ett svar om jobben, samarbeten och ekonomin. Men inte kommer de, alliansen, få svar. Inte de svar de vill ha... De vill ha svaren som passar in i deras retoriska tankar om valrörelsen. Men vad vill jag höra?

Jag vill ha ett tal som överraskar. Inte den traditionella talet som alla redan har recenserat. Tänk att få ett tal som lyfter sig över dagspolitiken och tar sikte på de globala frågorna. Pekar på en nu ide om hur vi bygger vidare på dagens samhälle. Ett tal som lyfter sig över de andra sju som vi hört eller läst om i veckan. Lämna siffer- och procentexercisen. Jag kan känna att vi har allt för få politiker som är visionära och som vill något mer. Samlingen i mitten är kalibrerad och visst kan man förstå det kortsiktigt då väljarna finns där. Men om sju partier samsas i mitten är risken uppenbar att det åttonde partiet kan ta röster eller att soffan ökar på sitt underlag.

Så Stefan Löfven överraska mig idag. Var inte så traditionell utan kom igen och ge oss något som vi kan grubbla på under semestern. Något som vi kan börja gilla och se en ny ide växa fram. något som tar avtryck i våra värderingar som är tidlösa. Ge oss början på en politik för 2020 och framåt. Visa på vad du och vi vill med framtiden. Låt endast ett kortare passus vara av dagens problem. Ta chansen och peka på framtiden och Socialdemokratins roll i den framtida globala världen. Våga ta en högre ansats. Du har idag medlemmarnasa förtroende och med det möjligheten att visa på en annan väg att gå.

Media mm: Ab, Ab2, Exp, SvD, DN.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,,