20130706

Dags att tänka på refrängen...

Då var premiären avklarad och jag var där. Tillsammans med lite över 20 000 andra var vi på en grusplan och lyssnade å den svenska hjältarna. Man kan beskriva premiären i två delar. Dels vi som stod en bit bak och undrade varför folk betalat 500 för en biljett och sket i konserten och sedan en effekt fylld show.

En sak som jag kan grubbla på är att Gyllene Tider gör en show som handlar om att tillgodose publiken endast med hitar. Vi kunde alla sjunga med i de flesta låtarna. Så showen var ingen överraskning. Visst var det leverans men var det mer? Linnea Henriksson inledde men försvann då det bara var intresse för öl och Gyllene Tider. Tyvärr så var det inte hennes kväll och handen på hjärtat så är hennes musik inte för denna typ av arenor. Jag gillar henne, men det ska vara intimare för att hon ska komma till sin rätt.

"Jag går och fiskar" inledde och allsången var igång och det rullande sedan på till fyrverkeriet avslutade kvällen. Även om jag stod långt bak vid utgången från ölområdet så fångade inte konserten mig direkt. Visst var det folk som dansade och sjöng, men de jag såg hade nog gjort detsamma till en ylande hund. Medelsålders män och kvinnor som såg ölen som en viktigare vän än det som hände på scenen hundra meter fram. Jag gillar öl men kan grubbla på om ett ölområde hör hemma på en konsert?

Men sonen hade tagit sig fram till närheten av scenen och där fanns entusiasterna som var där för just konserten. Enligt honom fanns där de indegrienserna som gör en konsert bra. Slutligen så var det ett publikfrieri som säkert är nödvändigt för Halmstads stolthet. För som en sa. Är man inte på plats när Gyllene spelar så är man ingen i Halmstad, oavsett vad man tycker om musiken och det var nog de vi såg som stod en bit bort. Kanske Gyllene Tider ska tänka om och erbjuda en mindre arenor för de som faktiskt gillar de som de hör.

Avslutningsvis så var detta min första konsert med Gyllene Tider. Har inte varit en stor fan utan Ebba Grön och Noice var ledande när jag växte upp. Gyllene Tider ansågs vara för svärmors fagra för att platsa i min freestyle. Konserten var en godispåse för deras fans. Ingen spänning direkt över låtvalen. Inga gäster på scenen. Men en läcker bakgrund som ibland till och med kunde ta fokuset från musiken. Så ni som är fan köp en biljett medan ni andra kan avstå. Så kommer jag svära i kyrkan... Sommartider Hej Hej, är den inte lite trötsam?

Media mm: Ab, Ab2, Exp, SvD,

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,