20080221

Namninsamling

Har på förmiddagen varit inne i kommunhuset och tagit mig en titt på den namninsamling som det rapporteras om i tidningen. Det jag konstaterar är att om frågan hade varit ställd på ett annat sett hur många hade då skrivit på. Frågan löd "Vi protesterar mot nedläggningen av nattbemanningen på äldreboendet Nygård i Locknevi. Ändra ert beslut med tanke på våra äldres säkerhet och trygghet".
De som nu skrivit på har de tänkt på vad det innebär för övriga kommundelar om man behåller på den sovande natten på Nygård och då inte har resurser att fixa en nattpatrull till som ska se till att alla kommuninvånare får en bättre service och hjälp.
Genom att den borgliga majoriteten inte har skjutit till så mycket pengar som det behövs för att driva äldreomsorgen i Vimmerby så blir vi tvungna att hitta de bästa lösningarna.

Det som jag ogillar i denna debatt är att man glömmer bort den övriga kommunendelarna som också har problem med tillgänglighet.

Och avslutningsvis så låser vi inte in några äldre i vår kommun. De låser sin dörr på kvällen precis som du och jag. Det innebär att omsorgen inte kommer in till de äldre, förutom de som har larm. Idagsläget är det en majoritet av de som har larm i Locknevi som inte bor på Nygård utan utanför och behöver hjälp av nattpatrullen.

När det gäller kösituationen lämnar vi in en motion om hur det är i hela kommunen nu och 20 år framåt. På så sätt får vi en bild av helheten så att vi efter det kan göra prioriteringar och fatta kloka beslut som bygger på ordentliga underlag och inte känslor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar