Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080504

Vårdnadsbidrag och skattehöjningar

Nu ska borgligheten i Vimmerby införa vårdnadsbidrag från den 1 januari 2009. De borgliga har nu fått en vän och det är ingen som jag vill vara vän med. Nationaldemokraterna stödjer de borgligas förslag enligt deras lokala förmåga. Förlaget tror de kommer kosta omkring en miljon men andra beräkningar som gjorts i riket visar att det blir betydligt dyrare.

Imorgon så ska vi ha budgetmangla dag plenisalen och då kommer frågorna om bland annat finansieringen av vårdnadsbidraget upp, om jag får bestämma.

En annan fråga som blir intressant är hur mycket av den 40 öring som borgerligheten höjde skatten med som ska gå till amortering av kommunens lån ( kommunen har ett par hundra miljoner i lån och borgligheten ville amortera av ca tio miljoner på två år för att sen sänka skatten igen, oj råkar det vara valår, tänkte inte på det.) enligt deras förslag i kommunfullmäktige

Min fundering är om de kommer använda skattehöjningen till att finansiera vårdnadsbidraget till välbeställda hemmafruar.
Det blir åter igen en klassisk borgligpolitik ta från de fattiga och ge åt de rika

0 kommentarer:

Skicka en kommentar