Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080505

1-8 miljoner och ingen amortering

1 miljon till 8 miljoner är den senaste noteringen att vårdnadsbidraget kommer kosta Vimmerbyborna om det införs. samtidigt så presenteras siffror som pekar på en nedåtgående tendens när det gäller den kommunala ekonomin.

Åter igen så visar Borgarna att de inte kan ta ansvar för den kommunala ekonomin utan .kör med nya ofinansierade reformer. På dagens budgetberedning presenterades siffror som visade på att kostnaderna för vårdnadsbidraget kan bli över 8 miljoner om man räknar på att även de som har barnen deltid på dagis ska kunna nyttja vårdnadsbidraget. Som det ser ut nu så finns det ingen tanke om hur de ska kunna finansiera den miljon som tidigare har presenterats.

Det blev idag också klart att det inte finns några pengar kvar till amortering av lånen utan att de redan är utlagda på verksamheten precis som vi sa att det skulle behövas göras.
Det visar sig gång på gång att vi är närmare sanningen än borgarna i Vimmerby och vi träffar mycket mer rätt.
Nu ska vi följa denna såpa och se vad som händer härnäst.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar