Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080604

Sparka sjuka friska

Idag tar riksdagen beslut om sjukförsäkringen. De nya reglerna kommer slå fruktansvärt mot de som lider av en långvarig sjukdom.

Sveriges kommer och landsting(skl) har i en undersökning tillsammans med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan visat på att kostnaderna för socialbidrag kommer skena i höjden. Det handlar om att utförsäkra folk till ett utanförskap.

Anders Knape moderat ordförande i Sveriges kommuner och landsting säger i en kommentar -Vi avstyrker förslaget om att avskaffa den tidsbegränsade sjukersättningen eftersom risken är stor att en stor del av kostnaderna vältras över på kommunerna.

Är detta ett sätt att minska utanförskapet?
Min undersökning som jag haft på denna sida visar på ett tydligt resultat. 77% tror att de nya reglerna leder till ökat utanförskap.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Det som händer nu är mer eller mindre ett sätt att råna och stjäla av dem som pga skada eller sjukdom redan är utsatta.
    Kommer du kunna se tex Kalle som jobbat som byggnadsarbetare i 30år i ögonen. Då han fått en förslitnings skada och av ren otur får ett glapp i sin sjukskrivning och helt plötsligt gått från sjukskrivning till socialbidrag. och måste sälja huset han själv byggt på sin fritid. För som socialbidragstagare har du inte rätt till nån ägodel. Såklart är inte Kalle så glad längre när han fått sälja huset så fort med en liten vinnst efter lånet vart betalt men bilen han köpt på avbetalning som han fick sälja med. Åt upp den vinnst som vart. Klart Kalle känner sig rånad som fått sälja allt för att få bistånd.

    SvaraRadera