Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080603

Statsbidraget som försvann del 2

Anders Åkesson är flitig med pennan och har tillsammans med Carl-Axel Centerstig svarat Jan och mig angående statsbidraget som försvann. Vi är inte sämre så här kommer vårt svar

Det är fortfarande så att den moderatdominerade regeringen tar 1,2 miljoner från Vimmerby kommun i år! Hela Kalmar län får minus 40,5 miljoner samtidigt som det blir mindre kostnader för kommuner som Danderyd, Ekerö och Lidingö!

Carl-Axel Centerstig och Anders Åkesson, båda centerpartister, stödjer besluten och hejar på. I Vimmerby höjs skatten men skola, vård och omsorg får inte mera resurser. Vimmerbyborna får bekosta allt mera saker själva, sådant som tidigare staten stod för. Hade en socialdemokratisk regering gjort detta så hade både Centerstig och Åkesson stått högst upp på barrikaderna och skrikit på kompensation. Nu är det tyst som i graven.

Centerstig vet mycket väl att kostnaderna för socialbidrag ökar i Vimmerby. Så också i många andra kommuner. Nedskärningar och ett hårdare samhällsklimat är orsaken. Senast i veckan kom organisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, med en varningsklocka. SKL leds av moderaten Anders Knape. De har räknat ut att försämringarna i sjukförsäkringen kommer att sända 10 000 flera människor ut i socialbidragsberoende. Totalt skulle det kosta landets kommuner 500 miljoner.

Kommer Centerstig och Åkesson att tiga i den frågan också?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar