20090122

När ska regeringen inse allvaret i den svenska krisen?

Det blev inte ens en tummetott av regeringens stora satsning för att ta oss ur krisen. Idag så presenterade regeringen ett antal åtgärder för att ta Sverige ur krisen. Stackars Sverige.

De åtgärder som idag presenterades kommer i mina ögon inte leda till att skeppet ändrar kurs. De stora satsningar som behövs på den offentliga sektorn både för att behålla arbetskraft och ge utrymme till investeringar så landet inte står stilla. Där fanns det inget att hämta från den moderatledda regeringen.

De förslag som idag läggs fram är inga som ger nya arbetstillfällen utan riktar in sig på de som blir utan jobb. Det är inte så illa men det behövs åtgärder för att se till att folk får behålla jobben och att få fram nya arbetstillfällen. Till detta är den nuvarande regeringen värdelös.

Finansminister Anders Borg sa -Vi får räkna med att det är vinter i ekonomin även under våren, sommaren och hösten. Det är synonymt med den moderatledda regeringen det ser ingen skillnad på årstider eller hög- och lågkonjunktur. Det är samma insatser rakt över.

Några andra bloggare kring detta tema är Tord Oscarsson, Helena

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Följ min blogg med bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar