Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090219

Kristdemokraterna agnar grovt i sjukvården

Under ungefär en vecka så har det stormat kring mödrahälsovården i Högsby. Det har också stormat kring hur vi ska lösa sjukfrånvaro vid ambulansen.

I båda dessa ärenden så försöker tjänstemännen hitta former som både ska trygga patientsäkerheten och få ordning på ekonomin. Jag vill hävda att det gör sitt jobb på ett bra sätt.
Men vad händer då jo Anders Andersson (kd) vaknar till liv och börjar gå på i gammal stil och vill att Anders Henriksson (s) landstingsstyrelsens ordförande ska gripa in. Han gör två fel. 1 Anders H är inte ansvarigt landstingsråd det är Lena Segerberg (s). 2 Det är en fråga som ligger inom tjänstemännens delegation. Detta vet Anders Andersson.

Det som gör mig lite upprörd, även om jag börjar vara van med Anders A utspel är hans totala brist för respekt för tingens gång. Ena dagen så får vi skit för att vi skiter i ekonomin andra dagen så får vi skit för att vi inte bygger ut verksamheten i varje hörn av länet. Han är inte seriös i sin roll som oppositionspolitiker. Alf Svensson sa när borgarna vann valet och Anders blev styrelsens ordförande att de agnade grovt. Fortsätter Anders A på detta sätt så kommer vi snart få höra samma visa Alf.

Anders Anderssons kollega Christer Jonsson skriver idag på sin blogg att vi inte känner ansvar för landstingets ekonomi. Han borde ta kontakt med sina borgerliga kollegor för att börja sin ekonomiskola där.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar