20090219

Kristdemokraterna agnar grovt i sjukvården

Under ungefär en vecka så har det stormat kring mödrahälsovården i Högsby. Det har också stormat kring hur vi ska lösa sjukfrånvaro vid ambulansen.

I båda dessa ärenden så försöker tjänstemännen hitta former som både ska trygga patientsäkerheten och få ordning på ekonomin. Jag vill hävda att det gör sitt jobb på ett bra sätt.
Men vad händer då jo Anders Andersson (kd) vaknar till liv och börjar gå på i gammal stil och vill att Anders Henriksson (s) landstingsstyrelsens ordförande ska gripa in. Han gör två fel. 1 Anders H är inte ansvarigt landstingsråd det är Lena Segerberg (s). 2 Det är en fråga som ligger inom tjänstemännens delegation. Detta vet Anders Andersson.

Det som gör mig lite upprörd, även om jag börjar vara van med Anders A utspel är hans totala brist för respekt för tingens gång. Ena dagen så får vi skit för att vi skiter i ekonomin andra dagen så får vi skit för att vi inte bygger ut verksamheten i varje hörn av länet. Han är inte seriös i sin roll som oppositionspolitiker. Alf Svensson sa när borgarna vann valet och Anders blev styrelsens ordförande att de agnade grovt. Fortsätter Anders A på detta sätt så kommer vi snart få höra samma visa Alf.

Anders Anderssons kollega Christer Jonsson skriver idag på sin blogg att vi inte känner ansvar för landstingets ekonomi. Han borde ta kontakt med sina borgerliga kollegor för att börja sin ekonomiskola där.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar