20090211

Välsigna Sverige och storfinansen

Nu sänker riksbanken räntan till 1% och den stora frågan kommer bankerna följa efter eller kommer räntegapet att fortsätta att växa? Samtidigt så vill Kristdemokraterna att statsministern välsigna Sverige.

Igår presenterades att våra storbanker hade gått med en vinst på 80 miljarder kronor. I rapporteringen sades också att räntegapet har ökat. Som alltid är det den lilla människan som ska betala de storas kalas. Nu när riksbanken sänker räntan kommer det att å genomslag ut till alla de människor som sitter med stora lån och varsel hängande över axeln. Jag tror att bankerna kommer roffa åt sig och ge sina ägare aktieutdelningar och att vi småkunder får större avgifter.

Vad gör regeringen? Jo ett av regeringspartierna tycker att statsministern ska välsigna Sverige i sina tal. Det ärt skönt med en sådan kraftfull regering som verkligen lägger energi på de stora problemen i dagens samhälle.

Ett stort problem som regeringen med Littorin i spetsen fixat är att små kommuner som har en deltidsbrandkår kommer stå utan brandmän genom att de inte längre kan vara kvar på grund av de nya A-kasse regler som den moderatledda regeringen drivit igenom. Radio Dalarna uppmärksammar det hela med ett intressant inslag som läses här. Återigen så skäller borgerliga kommunpolitiker på sina kamrater i Stockholm.

Fler som skrivit om detta hittar du här, här, här

En liten passus. datorn menar att jag stavat Littorin fel och när jag vill få fram ett förslag till stavning är det första ordet de föreslår smittorisk...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Intressant det där med rättstavningsprogram - mitt reagerar exempelvis inte om jag skriver krisdemokraterna istället för kristdemokraterna, slump?

    SvaraRadera
  2. Håller med om att det är slumpartat. Men ibland träffar de rätt

    SvaraRadera