20090326

Protokollsanteckningar från oppositonen...

Idag har vi haft landstingsstyrelse på Ölands folkhögskola. Agendan var som vanligt en blandad kompott. Borgerligheten slutar inte att förvåna oss i majoriteten.

Idag så hade vi uppe ett ärende om att skjuta budgeten till november för att vi förhoppningsvis ska ha lite mer kött på benen när det gäller ekonomin. Så på bordet låg ett förslag att vi går tillbaka till att vi tar budgeten i november. Vad gör oopositionen jo det lägger en protokollsanteckning, en i raden, med innebörden att de är emot... Samtidigt så har de en "liten" debattartikel om frågan i Barometern.
"På landstingsstyrelsens sammanträde idag tänker vi inte lägga energi på en formell diskussion om beslutsordningen, men för att markera att vi inte delar majoritetens åsikt om att permanenta en förskjutning i budgetprocessen så kommer vi att lägga en protokollsanteckning. Innebörden i denna är att tydliggöra att vi efter ett maktskifte i landstinget efter valet 2010 kommer att pröva denna ordning i syfte att gå tillbaka till att behandla den slutliga landstingsbudgeten vid ett och samma tillfälle, nämligen vid fullmäktiges junisammanträde varje år."

Denna artikel verkar de inte vilja kännas till idag på styrelsen när vi kommenterar den. De fnissar när vi för den på tal.De ska inte lägga någon kraft de har inga yrkanden, men en lång debattartikel hade de energi till.

Allmänt så var det mycket formalia från oppositionen utan att ha några politiska yrkanden.

På en punkt så var de ivriga och det gällde fortbildning till personalen när det gällde HBT-frågor. Vi redogjorde att vi hoppas att få igång utbildning under hösten och om det inte finns ekonomi under hösten så är det prio ett under våren 2010. Då lägger Christer Jonsson ett yrkande på att vi ska köra igång utbildning utan att ha en finansiering. Med tanke på den ekonomiska situationen blir det närmast ett skämt.

Lite beröm måste jag ändå ge och det gällde barnkompetensnätverket där de hade lite kloka frågor att ta med till den politiska styrgruppen.

Annars så var det inga yrkanden från den borgerliga oppositionen när det gäller jobben... inte väntat heller.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar