20090406

Regeringen saknar växthus och vi har det tungt

I helgen när jag slogs med ett växthus så kom det en ny opinionsundersökning från Demoskop. Det var inte den roligaste som jag läst, måste medges.

En frågeställning som jag ställer mig är att ingen verkar ta notis om att Centern och Kristdemokraterna inte längre finns kvar i riksdagen efter nästa val om dessa siffror står sig. Enligt samma siffror så kommer Sverigedemokraterna in.

Frågan som media och alla andra då borde ställa sig är vart moderaterna ska finna stöd för att kunna sitta kvar i regeringen. Fredrik Reinfeldt har inte tagit tydligt avstånd från Sverigedemokraterna. Kommer Moderaterna ta passivt eller aktivt stöd av sd?

När det gäller våra siffror så tror jag det finns flera orsaker till att vi sjunker. Dels så är det alla dessa personaffärer som vi måste reda ut och gå vidare med. Ibland känns det som om representanter för arbetarrörelsen litar mer på borgerliga skribenter än våra egna företrädare. Och så länge det är så behöver inte våra politiska motståndare arbeta särskilt hårt.
Sen kan man inte låta bli att tappa hakan när man läser vad Annika Bahrtine. Att hon som "feminist" frågar sig om det är ett historiskt misstag att satsa på kvinnligt ledarskap. Jojo på det sättet vinner vi val och ett jämställt samhälle...

Sen när det gäller politiken så känns det som om finansminister Borg har lyckats med bilden av att krisen är global och vi inte kan göra ett smack här hemma. Han har fel, men bilden verkar ha satt sig. Statsministern och finansministern hytter med näven mot företag när det gäller bonus och delar ut med den andra handen.

Jag hoppas att LO styrelse kommer till några kloka beslut idag gällande på kort sikt. Sedan måste fackföreningsrörelsen sätta sig ner och hitta en framtida policy för hur vi ska hantera bolag och styrelseposter.

Vi har under förra veckan börjat presentera vår politik på olika områden bland annat när det gäller jobben. Det har inte blivit någon större media eller diskussion kring detta ute i landet och det är beklagligt då vi visar på ett tydligt alternativ till den nuvarande ickepolitiken som blivit den moderatledda regeringens signum.

Nu när jag idag blir klar med vårt växthus som kommer ge plats för odling, skapande, arbetstillfällen hoppas jag regeringen gör likadant dvs gör Sverige till ett drivhus där idéer får frodas och växa. Vårt växthus är verklighet men att regeringen skulle göra något är en dröm.

Andra som skriver om detta är: Peter Andersson, Jonas Morian, Johan Sjölander, Rosemari Södergren. Mer att läsa från socialdemokrater kan du hitta här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Kära granne, ge exempel på er politik tack!

  Som det är nu får man intrycket av att ni alla fått en order från Sveavägen 68 om att hacka på alliansen i varannan mening, istället för att tala om er politik.

  SvaraRadera
 2. Om Sverigedemokraterna tycker jag INTE. De är i grunden nyliberala skattekverulanter, som begagnar invandringsproblemet som hävstång för sin egen egoism, och därav skall inte arbetarklassen låta lura sig, för DEN får INGENTING av detta bluffparti. Förvisso: de är rasister. De vill sälja ut vårt land till USA och Israel (vilka "patrioter"!!!). Det är inget fel alls på invandrarna som människor, och de muslimer jag mött själv har varit av utmärkt karaktär och vandel. Det är inte det det handlar om, invandringsfrågan skall debatteras förutsättningslöst som allting annat, men det tar jag inte upp ånyo, då jag varit tydlig nog på den punkten.

  Så var det Göran Hägglund. Denne har i dag "förklarat sig beredd att regera med stöd av Sverigedemokraterna", vad nu det skall betyda. Ärligt talat: den mannens slingerbultar är av noll och intet värde. Han försöker fiska röster i trängt läge, helt klart. Vilken ynkedom. Vilken ryggradslöshet. Statsministern måste reagera skarpt.

  Vad tycker jag om Hägglund?

  Jag säger bara 1 ord:

  ÖRK.

  Vad har han gjort i egenskap av socialminister? Ingenting. Hans sociala engagemang = 0.

  Kristdemokraterna ut ur riksdagen!

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 3. Vad är det som säger att inte C och Kd kan ingå en "valteknistk samverkan" eller rent av gå ihop som parti.
  Eller C + Fp går i hop och M-väljare röstar på bror & syster 4%!

  F ö. Hur skulle M kunna söka stöd av ett 4,2% parti som Sd och behålla makten?
  För varför skulle övriga Allianspartier sitta med i en regering som är beroende av Sd?

  SvaraRadera