20090402

Moderater gör inget i landet eller landstinget. Strutsen gör mer...

Den moderata finansministern, Anders Borg, presenterade på onsdagen dystra siffror i den svenska ekonomin. Bland annat att arbetslösheten kommer nå 12 procent. Inga förslag finnes. Det slår direkt mot vårt landsting. Bara de senaste siffrorna från den moderate finansministern gör en försämring på 100 miljoner kronor för landstinget i Kalmar län.

Vi sitter nu med budgeten och för ett samtal kring hur kraftfulla åtgärder som vi måste vidta. Vi hör att våra moderatledda grannlandsting försöker övervintra krisen.
Vad gör då den ”ansvarsfulla” borgerliga oppositionen? Jo, de skriker på stora strukturförändringar, skattehöjningar mm.
Jag står fast vid att förslaget att se över vikariesituationen vid ambulansverksamheten inte ska äventyra patientsäkerheten. Redan idag har vi Sveriges mest ambulanstäta län. Då blir det ett himla liv på oppositionen och i torsdagens tidning så ylar Henrik Yngvesson om benbrott eller hjärtstillestånd. Till skillnad mot moderaterna så tror jag på personalens kompetens att kunna göra dessa bedömningar. Det är dags att vakna! Vi kommer under våren få fram förslag från tjänstemännen på åtgärder, både på kort och lång sikt. När förslagen sedan ska prövas av politiken då avgörs vilket mod som finns, eller om det bara är skrammel i tomma tunnor.
Moderaterna och de övriga borgerliga kollegorna gör som sina kamrater i riksdagen. INGET. Henrik, ni försöker ha någon form av sjukdomsinsikt, men ni klarar inte av att säga till patienten vad som behöver göras.

Oavsett om det är en lokal moderat företrädare eller en företrädare på nationell nivå så har de en sak gemensamt. De klarar inte av att ta ansvar och fatta de beslut som är nödvändiga utifrån den verklighet som de varit en del av att skapa. Det allvarliga är att de med sin icke politik fördjupar den kris som Sverige nu upplever. Ja, nu kommer de med argumenten att det är en kris utifrån och så är det, men man kan dämpa eller skynda på. Gissa vad den moderatledda regeringen gör...

Andra socialdemokrater som skriver om liknande saker hittar du här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar