20090527

Israel på väg mot apartheid om ingen stoppar förslag

Kan inte annat en bli beklämd över det förslag som finns från ett av regeringspartierna i Israel. Ännu ett steg mot apartheid.

Hör på radion att Israel tar ett steg från en demokratiskt samhälle för alla med de nya förslag som är på väg mot beslut.
"Jag svär trohet till staten Israel som judisk, zionistisk och demokratisk stat, till dess symboler och värderingar, och jag förbinder mig att tjäna staten på det sätt som krävs av mig enligt lag".

Så kan det låta om lagen går igenom. Den arabiska delen av folket ska dessutom inte få sörja offentligt då de enligt sig förlorade sitt land 1948. Om man inte lyder dessa förslag så blir man av med sina id-handlingar samt den som sörjer Nakba-katastrofen kan få 3 års fängelse.

EU och resten av omvärlden måste nu skarpt protestera att man under inga omständigheter kan acceptera dessa förslag.

Enligt mig så gräver staten Israel sin egen grav med dessa förslag. Tror det att dessa förslag kommer mötas med glädje hos den arabiska befolkningen inom och utom Israel?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag blir upprörd över den nonchalans som Israels regering nu visar mot palestinierna. Dags att EU nu börjar ställa krav , jag hoppas Ella Bodin KD och hennes gäng inte kommer in i EU-parlamentet. Jag tycker att vi skall be Gud att bevara oss från dessa som EU-kandidater, de kommer att blockera försöken till en rättvis fred för folken i Israel/Palestina:

    http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2009/05/kd-eu-valet-och-israelpalestina.html

    SvaraRadera
  2. Hej
    Håller med dig. Det gäller att mobilisera folk till valurnorna så att vi av en annan övertygelse får majoritet i EU-parlamentet

    SvaraRadera