Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090721

Vem vet vad Astrid tyckt idag?

Åter igen så fortgår debatten i Vimmerbytidning om vad som ska ske med Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och här kommer åter igen ett inlägg från min sida.

Sagobröderna hänvisar till ett dokument som skrevs för många år sedan av Astrid Lindgren. Vad hon skulle ha skrivit idag, 2009, kan ingen veta. Min övertygelse är att om det är någon som kan ha den kunskapen så är det hennes egen familj.

Astrid Lindgrens Värld grundades av sagobröderna. Under årens lopp har ägandet förändrats ett flertal gånger. Vimmerby kommun köpte till slut aktier för att rädda grundtanken och för att ge bolaget stabilitet. Det kommunala ägandet tryggade då för att Astrids arv skulle föras vidare på ett bra sätt. Nu vill Astrids barn och barnbarn låta tanken leva vidare och då känns det rätt att kommunen släpper greppet och bara finns med på ett hörn.

Än en gång, jag har ett stort förtroende för att familjen Lindgren tillsammans med kommunen kommer fortsätta utveckla Astrid Lindgrens Värld för att ge även kommande generationer många fantastiska upplevelser av Astrids berättelser.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Även om det kan förvåna en och annan, som vant sig vid att vi ofta har diametralt motsatta åsikter, så vill jag härmed instämma fullständigt i det Peter har skrivit i detta ärende!

    SvaraRadera