Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090828

Framåt igen... Men?

I dagens DN så går vi framåt i opinionsundersökningen från DN/Synnovete

Då kommer alltid den obehagliga frågan kan man lita på denna undersökning?
Svaret är nja...

Det man kan konstatera är att den röd-gröna oppositionen har haft majoritet i stort sett alla undersökningar sen valet 2006. För ett tag sen så dippade vi i en och det blev ett jädra stohej om alliansens styrka... Åter igen speglar det kortsiktigheten som även finns inom media. Ingen längre analys över tid. Den analysen får man söka sig i bloggvärlden.

En annan undersökning är presenterad av Aftonbladet och det visar sig att Moderaterna tappar bland yngre i Stockholm, ja det gör även vi men det var inte lika överraskande. Man kan kostatera att ino oppositionen är läget oförändrat men med förflytningar inom. Samtliga allians partier tappar. Frmåt går Sverigedemokraterna och Piratpartiet. Detta ger alla partier en hemläxa att göra.

Under hösten kommer det ett par avgörande skeenden. Det ena pågår nu och är Moderaternas stämma där de ska snickra fram sin politik för valet 2010 och efter dem kommer socialdemokraternas kongress där vi ska forma ett nytt program för framtiden.

När dessa händelser är över och svenska folket har två tydliga alternativ då kan undersökningarna bli mer att ta på allvar.

En annan orsak är att då har också den moderatledda regeringens politik fått genomslag i människors vardag. Och var den opinionen kommer luta är inte svårt att sia om för min del.


Bland andra som också kommenterar detta är Peter Andersson, , Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar