20090920

Imorgon är idag enligt Anders Borg...

Igår bloggade ja gom att regeringen struntade i riksdagen. Idag besannas det fullständigt när finansministern Anders Borg idag kallar till presskonferens för att presentera hela budgeten.

Nu måste talmannen ta regeringen i örat. Den moderatledda regeringen har ingen respekt för demokratin. Oppositionspartierna har agerat i ett gemensamt uttalande kring detta och kräver att Talmannen ingriper.

Sen till själva budgeten. Det var redan känt att man fortsätter med orättvisa skattesänkningar till de som redan har. Anders Borg kallar sin budget för krisbudget. Jag kallar den för valbudget. Det fjäskas för alla grupper utan att man faktiskt gör en ordentlig satsning på att få fram jobben och dämpa krisens effekter. Tomma tunnor skramlar mycket...

Anders Borg erkänner indirekt sitt misslyckade med att arbetslösheten kommer stiga över 11 procent. Regeringen har givit upp kampen mot arbetslösheten och kampen mot utanförskap. Nu handlar det om att se om sina kompisar innan valet är förlorat. DEt går inte att försvara sig med att det är en internationell kris som själ för att förklara hela arbetslösheten. Jag säger bara ungdomsarbetslösheten. Europabäst. Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Göran Hägglund och Jan Björklund Är ni stolta?

Som jag tidigare påpekat kom pengarna till kommunerna försent. I dagens Rapport lyfter man fram att 17 kommuner och landsting kommer gå fram med skatteökningar för det är för lite pengar och de kommer försent. Ni misslyckas även här med att hindra skattehöjningar ute kommuner och landsting.


Intressant
? Andra som bloggar bra om regeringens budget: Peter Andersson, Veronica Palm, Alliansfritt Sverige, samt Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar