Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090919

Det finns inget att blogga om...

Sitter och väntar på fotboll och då slår det mig. Vad finns det kvar att blogga om när Anders Borg släpper sin budget?

Förr var det en spänd förväntan på finansministern när han gick till riksdagen och vad budgeten skulle innehålla. En del hade läckt ut, men allt var inte känt.

Nu har den borgerliga alliansen presskonferens på presskonferens med vad budgeten ska innehålla. När finansministern kommer till riksdagen finns inget kvar.

Det allvarliga i detta är att man totalt underkänner riksdagen. Riksdagen blir endast ett rundningsmärke. Allt är redan känt, debatten har redan varit i media och på bloggar. Riksdagen är överspelad.

Frågan blir vad riksdagens talman Per Westerberg gör åt saken? Applåderar åt sin moderata partiledare för partiet är viktigare än formen... Talmannen ska vara demokratins yttersta försvarare, men skiter i det för partiet framför allt. Tidigare talmän har oavsett partifärg stått över partipolitiken och värnat demokratin och de spelregler som är uppsatta.

Den moderatledda regeringen har gått förbi demokratin. Regeringen har ingen respekt för demokratins spelregler.


Intressant? Fler som skriver om den moderatledda regeringen. Peter Andersson, Tord Oscarsson, samt Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar